Γιαουρτίνο με ζελέ μπισκότα και σοκολάτα

{Πάντα είχα ένα ρατσισμό πάνω μου για τα γλυκά διαίτης...τα έβρισκα βαρετά και χλιαρά με αποτέλεσμα να τρώω ένα κανονικό, όποτε είχα λιγούρα! Μπήκα λοιπόν στη πρίζα να φτιάξω το πιο ελαφρύ γλυκό ever, με τη πιο λαχταριστή γεύση ever! Περιέχει γιαουρτάκι, ζελέ και μόνο λίγα μπισκοτα ολικής και 70 γρ. μάυρη σοκολάτα για ένα ολοκληρο ταψι.  Γι αυτό λοιπόν το γλυκό δεν άνοιξα κάν το ντουλάπι που έχω το βάζο με τη ζάχαρη.. και πιστέψτε με είναι ότι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει σε γλυκό διαίτης...σας το λέει μια γλυκατζού που δε μπορεί να ζήσει χωρίς γλυκό γι αυτό έχω βρει μια φόρμουλα και τα τρώω άφοβα!! Είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό γλυκό που θα το φτιάχνετε all the time αφού είναι και πανεύκολο! Πολύχρωμο, λαμπερό, δροσιστικό, πανάλαφρο και η υφή του θυμίζει σύννεφο...Λίγα λιπαρά, πλούσια γεύση...Κατάλευκο αφράτο γιαουρτογλυκό με μπισκότα on top ,δροσερά γαργαλιστικά κυβάκια ζελέ και σοκολάτα! Εμπιστευθείτε με και θα με θυμηθείτε " βουτυρομελάκια"!! 










Υλικά:

▪250 γρ. φυτική σαντιγύ
▪2 κεσεδάκια γιαούρτι 2%
▪2 φακελάκια ζελέ μπανάνα
▪350 γρ. ζεστό νερό


Για τη διακόσμηση:

▪1 φακελάκι ζελέ φράουλα
▪120 γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
▪70 γρ. κουβερτούρα λιωμένη


Εκτέλεση:

Φτιάξτε καταρχήν το ζελε φράουλα που θα μπει πάνω απ'το γλυκο με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αδειάστε το ζελέ των σε ένα ταψάκι έτσι ώστε το πάχος του ζελέ να μην ξεπερνά τα 3-4 εκ. Βάλτε το ζελέ στο ψυγείο και αφήστε το να κρυώσει για 2 ώρες. Αφού κρυώσει ο ζελές βγάλτε τον από το ψυγείο και κόψτε τον με ένα μαχαιράκι σε μικρούς κύβους.
Κράτησε τους κύβους σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τους χρησιμοποιήσετε.

Τώρα διαλύστε σε ένα μπολ τα δύο φακελάκια ζελέ μπανάνα με το ζεστό νερό. Ανακάτεψε καλά με το σύρμα και αφήστε το λίγο να πάρει θερμοκρασία δωματίου. 
Στο μίξερ χτυπήστε τη φυτική σαντιγύ 3'-4'. Στη συνέχεια προσθέστε τα γιαουρτάκια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Σε αυτό  μείγμα προσθέστε και το ζελέ μπανάνα και χτυπήστε για λίγο ακόμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Αδιάστε το μείγμα σε ένα τσέρκι, ρίξτε από πάνω τα μπισκότα τα οποία έχετε σπάσει σε κομματάκια με το χέρι και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.

Όταν σφίξει το ξεφορμάρετε και βάζετε από πάνω τους κύβους του ζελέ φράουλα που έχετε κρατήσει σε ένα μπολ και αφού λιώσετε τη κουβερτούρα κάντε γραμμές με ένα πιρούνι πάνω απ'το γλυκό μας για το τελείωμα.




Σχόλια

Best Sellers