♡ Φραου-Lego ♡

{Τα γνωστά τουβλάκια Lego που φτιάχναμε πυργάκια στα μικράτα μας, τα θυμάστε σίγουρα οι περισσότεροι...! Εγώ σαν μικρότερη αδελφούλα αγοριού θέλοντας και μη έπαιζα με αυτά νυχθημερόν μέχρι το σημείο να κολλήσω άγρια και να μη θέλω άλλο παιχνίδι! Κάθε φορά άλλα χρώματα, άλλοι συνδυασμοί, άλλες συνθέσεις! Ευτυχώς όλος αυτός ο παιδικός ενθουσιασμός και η φαντασία με ακολουθεί μέχρι σήμερα και αυτό βγήκε και στη σημερινή συνταγή μου... Ατομικά σαντουιτσάκια με μπισκότα, πλούσια δροσιστική μους με φράουλες και κονιάκ και περιχυμένα με σάλτσα φράουλας....μμμμ!! Το high light βέβαια είναι σύνθεση που σας προτείνω για το σερβίρισμα και την παρουσίαση...Βγάλτε το στη μέση του τραπεζιού σε μια πιατέλα μετά από ένα τραπέζωμα και θα κλέψετε τις εντυπώσεις και σίγουρα κι ένα φιλί από τον καθένα! Είναι πανέυκολο, δροσιστικό και ελαφρύ...Επίσης η φράουλα έχει την ιδιότητα να ασπρίζει τα δόντια, οπότε τι άλλο θέλετε...? Σας γλιτώνω και από την επόμενη επίσκεψη στον οδοντίατρο για λεύκανση!!! Μη πω για τις βιταμίνες τις!! Αξιοποιήστε τες και φυσικά πορωθείτε...}







Υλικά:

▪2 πακέτα μπισκότα digestive ολικής άλεσης 
▪λίγο φρέσκο γάλα για το ράντισμα των μπισκότων 
▪500 ml φυτική σαντιγύ
▪1 πακέτο τυρί κρέμα
▪1/2 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
▪300 γρ. φράουλες καθαρισμένες
▪2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
▪1 κ.σ. κονιάκ

Για τη σάλτσα φράουλας(που θα μπει από πάνω):

▪200 γρ. φράουλες
▪3-4  κ.σ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα(προαιρετικά):

▪λίγη μους φράουλα που έχω κρατήσει στην άκρη 
▪φυλλαράκια δυόσμου

Εκτέλεση για τη μους με φράουλες:

Σε ένα μπολ ψιλοκόβω τις φράουλες και ρίχνω από πάνω τη κρυσταλλική ζάχαρη και το κονιάκ. Τις ανακατεύω και τις αφήνω στην άκρη να τραβήξουν τα αρώματα του κονιάκ.

Τώρα ρίχνω στο μίξερ τη φυτική σαντιγύ με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάω σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3'-4'. Στη συνέχεια προσθέτω το τυρί κρέμα και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 4' μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.

Τέλος παίρνω το μπολ με τις φράουλες, τις σουρώνω από τα πολλά υγρά που έχουν βγάλει, τις ρίχνω στη μους και ανακατεύω με μία σπάτουλα να πάνε παντου. Έτοιμη! Τη σκεπάζω με μία μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω τη σάλτσα φράουλας.

Εκτέλεση για τη σάλτσα φράουλας:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τις φράουλες για τη σάλτσα τις οποίες έχω ψιλοκόψει μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Θα σας πάρει περίπου 5'-6'.


Έτοιμη και η σάλτσα!! Στον αφρό σας έχω!!!! 



Για τη συναρμολόγηση και το σερβίρισμα:

Βάζω κάτω σε μία πιατέλα τα μπισκότα. 

Τα ραντίζω με το γάλα

Πάνω στο καθένα βάζω μία σεβαστή ποσότητα μους με το κορνέ.



Σκεπάζω με άλλα μπισκότα.

Συνεχίζω με δεύτερη και τρίτη στρώση, ούτως ώστε να φτιάξω ένα πυργάκι από ατομικά σαντουιτσάκια.

Από πάνω εγώ, εκτός από τη σάλτσα φράουλας έβαλα σε κάθε σαντουιτσάκι από μία ροζέτα από τη μους και λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου. Τσαχπίνικα πράγματα...ήθελα να το παίξω ιστορία!! Α μη ξεχάσω το δυόσμο...Ταιριάζει οπτικά απόλυτα με το χρώμα της φράουλας...και σας το λέει μία γραφίστρια!!!

Σχόλια

Best Sellers