Carrot cakes με πορτοκαλοκρέμα

{Μέχρι τώρα σας είχα δείξει "carrot cookies" ή αλλιώς τα μπισκότα του Bugs Bunny, με φρόστινγκ τυριού και δε συμμαζεύεται...δείτε αν δε με πιστεύετε...http://voutyromelo.blogspot.gr/2016/02/bugs-bunny.html Ένα "carrot cake" δε σας έχω δείξει και το είχα κρίμα...επανορθώνω όμως με τη πιο τέλεια συνταγή, η οποία είναι και υγιεινή και νηστίσιμη άμα λάχει!! Που λάχει δηλαδή, γιατί είναι!! Πανεύκολα όπως ό,τι σας δείχνω και πεντανόστιμα!! Φτιάξτε τα απόψε και αύριο πάρτε μαζί στη δουλειά ή στο σχολείο τα πιτσιρίκια σας! Ξεμουντέψτε έτσι τη Δευτέρα που ξημερώνει...! Στο χέρι σας είναι...♡♡♡Συνοδέψτε τα με κρέμα πορτοκαλιού και απολαύστε με όλο σας το είναι!}


















Υλικά για 10 κεκάκια ατομικά:


▪1 κούπα τριμμένο καρότο
▪1 μεγάλο μήλο
▪1/2 κ.γλ. κανέλα
▪¼ κ.γλ. γαρύφαλλο
▪1-1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1-1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
▪1 πρέζα αλάτι
▪1/2 κούπα σταφίδες
▪1/2 κούπα ελαιόλαδο
▪2/3 κούπας ζάχαρη
▪1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
▪¼ κούπας χυμό λεμονιού
▪1 κ.γλ. σόδα
▪1 κ.σ. κονιάκ
▪Άχνη ζάχαρη και αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα



Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα καρότα (2 μεγάλα) και το μήλο στο χοντρό του τρίφτη και τα πασπαλίζουμε με τη κανέλα και το γαρύφαλλο.

 Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν το αλάτι και τις σταφίδες.  

Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και την προσθέτουμε.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα καρότου μήλου και  το μείγμα του αλευριού. Η ζύμη δεν είναι
ρευστή όπως των άλλων κέικ  και δεν
πρέπει να είναι γιατί  τα υλικά βγάζουν υγρασία. Αδειάζουμε το μείγμα σε θήκες για μάφινς. Βρέχουμε το χέρι μας ή ένα κουτάλι και στρώνουμε την επιφάνειά τους. Ψήνουμε στους 180° για 30' περίπου , ή μέχρι το μαχαίρι  που θα βυθίσουμε να βγαίνει καθαρό.


Υ.Γ: Αν θέλετε τα συνδιάζετε με μαρμελάδα πορτοκάλι ή με κρέμα πορτοκαλιού που θα βρείτε στη συνταγή "Ταρτάκια μουστοκούλουρου με κρέμα πορτοκάλι" 💗
http://voutyromelo.blogspot.gr/2016/09/blog-post_29.html

Σχόλια

Best Sellers