Choco-μπλουμ
{Αν θες να δεις τι γεύση έχει η ευτυχία, τότε δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη θεική μους σοκολάτας. Τόσο σοκολατένια και τόσο αφράτη που λιώνει αμέσως στο στόμα...σα να τρως συννεφάκι από σοκολάτα...! Πανεύκολη, νόστιμη και σε κάνει να φαίνεσαι και να είσαι σπουδαίος-α στα μάτια των φίλων σου...Αποτελεί το ιδανικό τελείωμα για ένα τραπέζι, αφού δροσίζει το μέσα σου μετά από ένα φαγοπότι!}
Υλικά για 6 μπολάκια:
▪ 350 ml κρέμα γάλακτος 35 %
▪ 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
▪ 1 φακελάκι κρέμα Γιώτης βανίλια (χωρίς βράσιμο)
▪ 350 ml φρέσκο γάλα
▪ ξύσμα από 1 πορτοκάλι
▪ 1 κ.σ. κονιάκ
▪ 100 γρ. μπισκότα πτι μπερ χοντροτριμμένα στο χέρι
▪ τριμμένο καρύδι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το φρέσκο γάλα με το περιεχόμενο από το φακελάκι της κρέμας Γιώτη. Το κρατάμε στην άκρη.
Τώρα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να ζεστάνουμε τη κρέμα γάλακτος. Με το που φουσκώσει τη σβήνουμε και την αδειάζουμε πάνω από τη κουβερτούρα που έχουμε τεμαχίσει και βάλει σε ένα μπολ. Αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί καλά.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε και τα μπισκότα.
Αδειάζουμε τη μους σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο καρύδι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου