Μπισκότα βουτύρου με κατακκόκινο κυδώνι της στιγμής

{ Ας μυρίσουμε λίγο Χριστούγεννα...Εμένα πάντως μ έχει πιάσει το πνεύμα και αυτό βγαίνει προς τα έξω! 



Στη προκειμένη περίπτωση στα μπισκότα μου! Φυσικά και μπορείτε να τα φτιάχνετε οποιαδήποτε εποχή αλλά σίγουρα παραπέμπουν στην αγαπημένη μας γιορτή λόγω του μπισκότου που φέρνει σε κουραμπιέ και του κατακόκκινου κυδωνιού που μπαίνει από πάνω και γίνεται ο χαμός στο στόμα σας μετά από κάθε μπουκιά!! Αφράτα μπισκότα με γέμιση λατρεμένου κατακόκκινου κυδωνιού λοιπόν για όλους εσάς αλλά και τους αγαπημένους σας..Γιατι, Χριστούγεννα δεν είναι μόνο μελομακάρονα και κουραμπιέδες....Φτιάχτε τα και στολίστε το σπίτι σας... Θα με θυμηθείτε! }



        Οι μικρές γλυκές στιγμές είναι αυτές που μένουν...






Υλικά για τα κυδώνια:

▪2 κυδώνια ξεφλουδισμένα και περασμένα από το χοντρό τρίφτη
▪1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
▪2 κ.σ. μέλι
▪1,5 φλ.τσαγιού νερό 
▪1 βανίλια
▪λεμόνι

Υλικά για τα μπισκότα:

▪260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪150 γρ. βούτυρο
▪130 γρ. ζάχαρη άχνη
▪αχνη για πασπαλισμα

Εκτέλεση για τα κυδώνια:

Καθαρίζω και τρίβω τα κυδώνια. Τους ρίχνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνω τη ζάχαρη και περιμένω ανακατεύοντας να λιώσει. Μόλις λιώσει ρίχνω τα κυδώνια, το μέλι και το νερό. Ανακατεύω και τα αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν τα κυδώνια ( περίπου 10'). Αποσύρω και αφήνω στην άκρη.

Εκτέλεση για τα μπισκότα:

Ανακατεύω όλα τα υλικά και πλάθω γύρω στα 5' μέχρι να πάρω ένα μαλακό ζυμάρι. Πλάθω στρογγυλά μπισκότα και κάνω ένα βαθούλωμα στη μέση με τα δάχτυλα για να μπει μετά το ψήσιμο το κυδώνι. Τα ψήνω για 15' στους 170° (Προσοχη! Τα συγκεκριμένα μπισκότα δε παίρνουν χρώμα, οπότε μη τα ψήσετε πιο πολύ από όσο γράφω) . Τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα πασπαλίζω με άχνη. Τέλος γεμίζω τα βαθουλώματα με ένα κ.γλ. κυδώνι.


Σχόλια

Best Sellers