Αρωματικά κουραμπιεδάκια με δύο είδη βουτύρου



Τα Χριστούγεννα ήρθαν, είναι εδώ! Πράγμα που σημαίνει ότι τα αλεύρια, οι ζάχαρες και τα βούτυρα αρχίζουν να εξαντλούνται πιο γρήγορα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Οι νοικοκυρές σπάνε πάλι το κεφάλι τους για το γιορτινό μενού και τα μικρά παιδάκια βγάζουν το καλύτερό τους εαυτό για να έχουν το καλύτερο δώρο τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς.






Κουραμπιεδάκια, φέτες πορτοκάλι και όλα αυτά στρωμένα στο παλιό τραπεζομάντηλο της γιαγιάς μου. Κάπως έτσι χτίζω αναμνήσεις...


Χρειάζεται και η κατάλληλη κάλτσα για να σου πετύχει ο κουραμπιές.

Σύνολο 80 κουραμπιέδες. Είναι αυτοί που βλέπετε εδώ και άλλοι που λέω να βουτήξω σε λιωμένη κουβερτούρα. Τι να κάνω, μου αρέσουν πολύ. Δε μου αξίζει?

Η καλύτερη στιγμή είναι όταν τους βουτάς στην άχνη ζάχαρη. Η περηφάνια σουν χτυπάει κόκκινο και φυσικά τρως το πρώτο από το μπολ.

Δείτε μέσα στο κουραμπιέ. Ένα έμπειρο μάτι μπορεί να καταλάβει ότι αυτός ο κουραμπιές θα λιώνει στο στόμα...


Εύχομαι καλή επιτυχία αν και είναι δεδομένη αν ακολουθήσετε όλα τα βήματά μου κατά γράμμα!! Με συγχωρείτε τώρα έχω να φάω κουραμπιέδες. Καλές γιορτές και ότι φάτε να το πάρετε σε μπόι!!!!!



Υλικά για 80 κουραμπιεδάκια:


  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος (το αιγοπρόβειο στο γυάλινο βαζάκι)
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 20 γρ. κονιάκ ή ρούμι
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γρ. μπέικιν
  • 200 γρ. χοντροσπασμένα αμύγδαλα ελαφρώς ψημένα (ψήνω 15' στους 180)
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο
  • Μπόλικη άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με τα 125 γρ. άχνη ζάχαρη. Να ασπρίσει και να αφρατέψει. Εγώ τα χτύπησα με το φτερό κανά 15λεπτο. Του δωσα και κατάλαβε δηλαδής.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανιλίνες και το κονιάκ ή το ρούμι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  3. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε λίγο λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Αν δε χωράει όλο, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι.
  5. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  6. Δουλεύουμε το μείγμα με το μίξερ ή με το χέρι μέχρι η ζύμη να τρίβεται.
  7. Ενσωματώνουμε και τα αμύγδαλα ζυμώνοντας να πάνε παντού.
  8. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ωρίτσα.
  9. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Πλάθω τα κουραμπιεδάκια και τα αραδιάζω στο ταψί. Εμένα μου βγήκαν 80 τεμάχια οπότε έκανα 3 ταψιά περίπου. 


  1. Ψήνω για 30' ακριβώς και τα βγάζω.


  1. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη ζάχαρη. Μετά ρίχνω και από πάνω!!!
Άντε καλοφάγωτοι και καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!!

Best Sellers