Τα μπισκότα του Bugs Bunny
{Παλιά έβαζες το καρότο μόνο στη πολίτικη σαλάτα...(αυτή με το λάχανο) και στη φασολάδα...Αργότερα ήρθαν οι Λονδρέζοι και το έβαλαν στο γνωστό και πολύ αγαπημένο carrot cake...! Ωσπου αναρωτήθηκα..."Γιατί όλο αυτό το υπέροχο πράγμα να μη γίνει γλυκό μπισκότο αφρατο και λαχταριστό? ?" Με το καροτάκι του,τη κανελίτσα του, το μελάκι του, το πλούσιο γλάσσο με κρέμα τυρί από πάνω και το καρυδάκι του, όπως ακριβώς και στο γνωστό κέικ...? Ετρεξα λοιπόν στη κουζίνα...(καλά δεν έτρεξα ακριβώς...όντας και άρρωστη με πυρετό, αλλά απ'ότι καταλαβαίνω η αρρώστια μου είναι στο μυαλό και τη λένε "μαγειρική"! Μετά από πειράματα και δύο εκρήξεις, βγήκαν αυτά τα υπέροχα και πεντανόστιμα μπισκότα που θα λάτρευε ο Bugs Bunny!! Υγιεινά και υπέροχα...Ένα σας λέω..όταν τα έψηνα μοσχοβόλαγε όλο το σπίτι κανέλα! Πλήρως χαλαρωτική ατμόσφαιρα...Φτιάχτε τα και θα με θυμηθείτε!! Ευκαιρία να φάνε και τα πιτσιρίκια σας καροτάκι χωρίς να καταλάβουν τίποτα!!}
Υλικά για 30 μπισκότα καρότου:
▪1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
▪1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
▪1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
▪1/4 φλ. τσαγιού μέλι
▪1 φλ. τσαγιού καρότο (τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη και στραγγισμένο καλά
▪ξύσμα από 1 πορτοκάλι
▪1/2 κ.γλ. κανέλα
▪1/4 κ.γλ. γαρίφαλλο
▪700 γρ. φαρινάπ (περίπου, θα το δείτε)
▪Καρυδάκι τριμμένο γι από πάνω
Εκτέλεση για τα μπισκότα:
Σε ένα μπολ, ρίχνω το χυμό πορτοκάλι, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα και ανακατεύω καλά με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτω τη κανέλα, το γαρίφαλλο και το καρότο και συνεχίζω για λίγο ακόμα το ανακάτεμα. Τέλος αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή με το σύρμα και μετά με τα χέρια μέχρι να έχω μία ζύμη που δε κολλάει στα χέρια. Πλάθω στρογγυλά μπισκότα, τα απλώνω σε λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20. Τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα αλλείφω με το πλούσιο τυρένιο μας γλάσσο. Ρίχνω και λίγο καρυδάκι και έτοιμα!
Υλικά για το frosting:
▪150γρ. τυρί κρέμα
▪6 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
▪1 βανίλια σε σκόνη
▪1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση γιατο frosting:
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Ανακατεύουμε μέσα τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Έτοιμο να απλωθεί πάνω από τα μπισκότα...!Μμμμμ.....
Υλικά για 30 μπισκότα καρότου:
▪1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
▪1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
▪1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
▪1/4 φλ. τσαγιού μέλι
▪1 φλ. τσαγιού καρότο (τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη και στραγγισμένο καλά
▪ξύσμα από 1 πορτοκάλι
▪1/2 κ.γλ. κανέλα
▪1/4 κ.γλ. γαρίφαλλο
▪700 γρ. φαρινάπ (περίπου, θα το δείτε)
▪Καρυδάκι τριμμένο γι από πάνω
Εκτέλεση για τα μπισκότα:
Σε ένα μπολ, ρίχνω το χυμό πορτοκάλι, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα και ανακατεύω καλά με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτω τη κανέλα, το γαρίφαλλο και το καρότο και συνεχίζω για λίγο ακόμα το ανακάτεμα. Τέλος αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή με το σύρμα και μετά με τα χέρια μέχρι να έχω μία ζύμη που δε κολλάει στα χέρια. Πλάθω στρογγυλά μπισκότα, τα απλώνω σε λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20. Τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα αλλείφω με το πλούσιο τυρένιο μας γλάσσο. Ρίχνω και λίγο καρυδάκι και έτοιμα!
Υλικά για το frosting:
▪150γρ. τυρί κρέμα
▪6 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
▪1 βανίλια σε σκόνη
▪1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση γιατο frosting:
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Ανακατεύουμε μέσα τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Έτοιμο να απλωθεί πάνω από τα μπισκότα...!Μμμμμ.....
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου