♡Choco-μπλόκο♡

{Θα την ανέβαζα αύριο τη συγκεκριμένη συνταγή αλλά, ο "παιδικός"ενθουσιασμός μου δε μου το επέτρεψε!! Κυριακάδα λοιπόν σήμερα και επιβάλλεται να σας γλυκάνω extra για να την παλέψετε την εβδομάδα που ξεκινά αύριο...! Το έχω ψάξει κι έχω καταλήξει ότι όσο ήρεμη και #yolo είναι η Κυριακή μας, τόσο πιο ανώδυνα την βγάζουμε τις επόμενες 6 μέρες! Ας πάμε στο ψητό τώρα...Σοκολατόπιτα αφράτη και αιθέρια με επικάλυψη μους σοκολάτας γάλακτος....Είναι η πιο έυκολη και νόστιμη που έχετε δοκιμάσει. Εγώ φτιάχνω πάντα αυτή και κάθε φορά είναι 100% επιτυχημένη! Θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας! Το κουτάλι σας θα βυθίζεται χωρίς καμία πίεση και τα δόντια σας δε θα χρειάζονται για να τη μασήσουν γιατί πολύ απλά λιώνει στο στόμα...Το αμυγδαλάκι κάνει τη διαφορά, οπότε σας το συστήνω! "Πορωθείτε και θα πετύχει "βουτυρομελάκια" μου"!!!}





Υλικά για ένα τσέρκι με 26 εκ.διάμετρο:


▪3 φλ. τσαγιού αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
▪3/4 φλ. τσαγιού κακάο
▪1 κ.γλ. σόδα
▪1/2 κ.γλ. αλάτι
▪2 καψουλίτσες βανιλίνη
▪1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
▪1+1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
▪2 αβγά
▪1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
▪1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό


Υλικά για την επικάλυψη:

▪250 ml φυτική σαντιγύ
▪125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
▪100 ml κρέμα γάλακτος 35%
▪100 γρ. αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση για τη σοκολατόπιτα:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες.
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι να χτυπηθεί καλά με τη ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και μετά το γάλα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάτε το μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού ρίχνοντάς το από σουρωτήρι, εναλλάξ με το ζεστό νερό κι ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε τη σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30 λεπτά περίπου. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη:


Χτυπάμε στο μίξερ για 2'-3' τη φυτική σαντιγύ μέχρι να γίνει σα γιαούρτι. Δε θέλουμε να σφίξει πολύ γιατί θα τη χτυπήσουμε κι άλλο μετά. Την αφήνουμε στην άκρη. 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη κρέμα γάλακτος να πάρει μια βάση. Την βγάζω από τη φωτιά και ρίχνω από πάνω τη κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια. Αφήνω λίγα λεπτά να μαλακώσει και ύστερα ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί. Τέλος ρίχνω το μείγμα της σοκολάτας στη σαντιγύ και χτυπάω λόγο ακόμα μέχρι να γίνουν ένα. Τη βάζω λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεί και μετά τη στρώνω πάνω από τη σοκολατόπιτα.





Τελειώνω με λίγα αμύγδαλα φιλέ!



Σχόλια

Best Sellers