Google+ Followers

Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Μικροί "γαλαξίες"

{Την έκφραση που λέμε όταν πεινάμε πολυ..."θέλω να φάω όλο το σύμπαν" εγώ τη παίρνω με τη κυριολεκτική έννοια κι έτσι αποφάσισα να φάω το γαλαξία... με τραγανή ζύμη...κρεμώδη γαλατένια γέμιση και μπόλικη κανελοζάχαρη από πάνω...!! Θα πεις..."τι λέει πάλι αυτή"? Τι να κάνω αφού αγαπώ το διάστημα, τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τον Λεφάκη, τον Μώλντερ, τη Σκάλυ και τον Ε.Τ ...και ας πρόκειται να φάω το σπίτι του τελευταίου! Δοκιμάστε τους μικρούς "γαλαξίες" μου και εκτοξευτείτε σε 3 - 2 - 1 από τη γεύση!!!!! Η ζύμη αυτή είναι η best of μου. Δίνει την αίσθηση ότι είναι πολλά λεπτά φύλλα μαζί!!!!}





























Υλικά για τη ζύμη:

▪210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪½ κ.γ. ζάχαρη
▪μια πρέζα αλάτι
▪150 γρ. βούτυρο
▪1 κ.σ. ξύδι
▪3 κ.σ. παγωμένο νερό
▪Αλεύρι για άνοιγμα ζύμης

Υλικά για τη κρέμα της γέμισης:

▪250 γρ. γάλα φρέσκο
▪75 γρ. βούτυρο
▪60 γρ. ζάχαρη
▪30 γρ. αλεύρι
▪15 γρ. κορν φλάουερ
▪ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
▪1 πρέζα κανέλα

Για από πάνω:

▪Άχνη ζάχαρη
▪κανέλα


Εκτέλεση:


Αρχικά φτιάχνω τη ζύμη. Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύω. Έπειτα ρίχνω το παγωμένο βούτυρο σε κομματάκια και τρίβω μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα ζύμης σαν βρεγμένη άμμο. Μετά ρίχνω το ξύδι και το νεράκι λίγο λίγο κσι πλάθω σε μια σφιχτή ζύμη την οποία βάζω στο ψυγείο τυλιγμένη σε μια μεμβράνη μέχρι να ετοιμάσω τη κρέμα.

Πάμε στη κρέμα που είναι πανεύκολη. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνω το μισό γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Σε ένα μπολάκι ρίχνω το υπόλοιπο γάλα και διαλύω μέσα το αλεύρι και το κορν φλάουερ. Ρίχνω το μείγμα στο γάλα που έχω στη φωτιά μαζί με το ξύσμα και ανακατεύω μέχρι να αρχίζει να πήζει. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω και τη κανελίτσα, ανακατεύω και αφήνω να κρυώσει.

Πάμε στη συναρμολόγηση τωρα...

Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και πάνω σε μία αλευρωμένη λαδόκολλα την ανοίγω σε στρογγυλό φύλλο.



 Θα βγουν 12 γαλαξίες οπότε θα κόψω 24 στρογγυλα δισκάκια με ένα ποτήρι διαμέτρου 6 εκ. 



Αν δε φτάσει η ζύμη με τη πρώτη ( που δε θα φτάσει) μαζεύω τα περρισεύματα και ξαναανοίγω σε φύλλο. Τώρα στα μισά βάζω από μία κουταλίτσα κρέμα στο κέντρο



και σκεπάζω με τα άλλα μισά κλείνοντας τα γύρω γύρω πατώντας τα με ένα πιρούνι. 




Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35'.




Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν και τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Enjoy!!!