Μουσταλευριά με πετιμέζι και τριμμένο μουστοκούλουρο
Υλικά (για περίπου 6 μπωλ):
- 1 κούπα πετιμέζι
- 3,5 κούπες νερό
- 1 κούπα αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα ή λίγη κανελίτσα για άρωμα
- Τριμμένο μουστοκούλουρο ή καρύδι και κανέλα για στόλισμα.
Εκτέλεση:
- Ανακατεύω το νερό με το πετιμέζι.
- Στο μισό μείγμα διαλύω το αλεύρι και το άλλο μισό το βάζω σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνω μέσα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύω συνεχώς καθώς βράζει.
- Όταν αρχίζει να πήζει και να σκουραίνει ελαφρά, χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω να δέσει ανακατεύοντας συνέχεια.
- Ρίχνω το κλαδάκι αρμπαρόριζας ή λίγη κανελίτσα.
- Αδειάζω στα μπολ και αν θέλω βαζω ενδιάμεσα ή από πάνω τριμμένο μουστοκούλουρο ή καρύδι.
Καλή επιτυχία!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου