Ρολλάκια με μήλο και χαλβά
▪3 φύλλα κρούστας
▪1 μεγάλο μήλο ψιλοκομμένο
▪100 γρ. χαλβά μακεδονικό (βανίλια-σοκολάτα)
▪1 κ.γ κοφτό κανέλα
▪μία χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα
▪βουτυρο λιωμένο για το άλλειμα των φύλλων
▪ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζω το ψιλοκομμένο μήλο, το χαλβά τριμμένο με το χέρι, τα καρύδια και τη κανέλα και ανακατεύω. Κόβω το κάθε φύλλο κρούστας σε 5 λωρίδες. Παίρνω τη κάθε λωρίδα και την αλείφω ελαφρά με το λιωμένο βούτυρο.Στη κάτω άκρη της κάθε λωρίδας βάζω ένα κουταλάκι από τη γέμιση.Φέρνω από αριστερά και δεξιά τα φύλλα πάνω από τη γέμιση και τυλίγω το φύλλο σε ρολό. Αραδιάζω τα ρολάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στους 180° για 20'. Μόλις κρυώσουν λιγάκι ρίχνω από πάνω άχνη ζάχαρη.
Υ.Γ όση ώρα τυλίγω τα ρολλάκια, τα φύλλα που έχω στην άκρη τα εχω σκεπασμένα με μία βρεμένη πετσέτα για να μη στεγνώνουν και μετά είναι δύσκολο να τα δουλέψουμε.
Υ.Γ όση ώρα τυλίγω τα ρολλάκια, τα φύλλα που έχω στην άκρη τα εχω σκεπασμένα με μία βρεμένη πετσέτα για να μη στεγνώνουν και μετά είναι δύσκολο να τα δουλέψουμε.
Καλή επιτυχία!!
Πρεπει να ναι πεντανοστμα!!!Ωραια ιδεα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενη δοκιμασέ τα οπωσδήποτε!!
ΑπάντησηΔιαγραφή