Μπισκοτοκρουασανάκια με γέμιση κρέμας λεμονιού
Υλικά για τη ζύμη:
- 375 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. βούτυρο
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 1 κ.γλ. baking powder
Υλικά για τη κρέμα λεμόνι:
- 250 γρ. βούτυρο
- 170 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. κορν φλαουερ
- 3 αυγά
- 250 γρ. χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Χτυπάω καλά το βούτυτο με τη ζάχαρη άχνη. Επειτα προσθέτω το αυγό και τέλος το baking και το αλεύρι. Πρέπει να βγει μία μαλακή ζύμη την οποία βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη κρεμούλα.
Για τη κρέμα λεμόνι:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνω ελαφρά το χυμό λεμόνι. Σ ενα άλλο μπωλ χτυπάω τα αυγά, το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη και αδειάζω στο κατσαρόλα με το χυμό. Ανακατευω συνέχεια κ όταν πάρει βράση κ αρχίσει να πήζει αποσύρω απ'τη φωτιά. Οταν κρυωσει λιγάκι ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω. Έτοιμη!
Εκτέλεση για τα μπισκοτοκρουασάν:
Ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστών και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 20 εκατοστών. Απλώνουμε πάνω την γέμιση και αφήνουμε περιφερειακά έναν πόντο κενό. Την κόβουμε σε 10 ή 12 τρίγωνα κομμάτια, όπως κόβουμε μία τούρτα. Κάθε κομμάτι το τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Για τη κρέμα λεμόνι:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνω ελαφρά το χυμό λεμόνι. Σ ενα άλλο μπωλ χτυπάω τα αυγά, το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη και αδειάζω στο κατσαρόλα με το χυμό. Ανακατευω συνέχεια κ όταν πάρει βράση κ αρχίσει να πήζει αποσύρω απ'τη φωτιά. Οταν κρυωσει λιγάκι ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω. Έτοιμη!
Εκτέλεση για τα μπισκοτοκρουασάν:
Ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστών και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 20 εκατοστών. Απλώνουμε πάνω την γέμιση και αφήνουμε περιφερειακά έναν πόντο κενό. Την κόβουμε σε 10 ή 12 τρίγωνα κομμάτια, όπως κόβουμε μία τούρτα. Κάθε κομμάτι το τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου