Τυροτρουφάκια με ξερά σύκα και σουσάμι
{Γι αυτά τα τυροτρουφάκια δε θα σας πω πολλά...μόνο δύο λέξεις..."Δοκιμάστε τα...Εντάξει θα πω και λίγα ακόμα καθώτι μου βγαίνει να μιλάω πιο πολύ μέσω του γραπτού λόγου..."Εγώ σαν Νίκη τα λατρεύω και όπως όλες τις συνταγές μου σας τα προτείνω 100%. Εχουν περάσει το τεστ από όλους τους καλοφαγάδες φίλους μου...Δικά σας...}
Υλικά για 16 τρουφάκια:
- 200 γρ. φέτα μαλακή
- 100 γρ. ανθότυρο
- 2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 ξερά σύκα ψιλοκομμένα
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Απλώνω το σουσάμι σε ένα ταψάκι κ το καβουρντίζω στους 180 βαθμούς για 3'.
Λιώνω σε ένα μπολ τα τυριά με ένα πιρούνι
και προσθέτω τον άνηθο, το ξύσμα και τα ξερά σύκα ψιλοκομμένα.Ανακατεύω καλά και πλάθω σε μπαλάκια.Τέλος τα κυλάω στο καβουρντισμένο σουσάμι να καλυφθούν παντού και τα βάζω στο ψυγείο.
Συνοδεύουν εξαιρετικά το ποτάκι σας...
Εξαιρετικά φαίνονται. Μπράβο σου Νίκη
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ!! Δοκίμασε να τα φτιάξεις και περιμένω εντυπώσεις...!!
Διαγραφή