Πιτάκια με ανθότυρο και μέλι

Πιτάκια με ανθότυρο και μέλι



Υλικά:

Για τη ζύμη:
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 100 ml  ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
  • 250 γρ. ανθότυρο ή νωπή μυτζήθρα
  • 120 γρ. πεκορίνο τριμμένο ή άλλο γλυκό κίτρινο τυρί
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο για την επάλειψη
  • Μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ  προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
3. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα, σκεπασμένη με μια πετσέτα.Έπειτα χωρίζω τη ζύμη σε 4 μέρη και τα ανοίγω το καθένα σε φύλλο.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τον δυόσμο, προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, το ανθότυρο τριμμένο με το χέρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
5. Παίρνουμε κάθε φύλλο που ανοίξαμε και το κόβουμε σε 5 ίσες μακρόστενες λωρίδες.
6. Αλείφουμε τις λουρίδες με λίγο λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο.
7. Βάζουμε 1 1/2 κουταλιά περίπου από το μείγμα του τυριού στην άκρη κάθε λουρίδας.









8. Το διπλώνουμε διαγωνίως, συνεχώς μέχρι να τελειώσει η λουρίδα, για να φτιάξουμε ένα τρίγωνο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις άλλες λουρίδες και με τα υπόλοιπα φύλλα.
9. Τοποθετούμε τα πιτάκια στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με μέλι.


Καλή επιτυχία!!

Best Sellers