Best Τηγανομηλόπιτες Ever
{Αυτή η ζύμη απλά δεν υπάρχει..ίσως η πιο νόστιμη που έχετε φάει!! Μη προσπαθήσετε να βάλετε τις πιτούλες στο φούρνο..δε θα γίνουν το ίδιο νόστιμες και τραγανές! Θα τις "ρίξετε"!! Φτιάχτε τες μια στο τόσο και ευχαριστηθείτε το! Το μηλαράκι μέσα λιώνει και η κανέλα σου θυμίζει τη θαλπωρή του καναπέ σου και ζεστασιά τη κουβέρτας σου σε κάθε μπουκιά... Όπως βγαίνουν ζεστές περιχύστε με μέλι και τριμμένα καρύδια...Μπον απετίτ!! Extra Τip: το πρωί των Χριστουγέννων κόψτε πιτάκια με κουπάτ σε σχήμα αστέρι, δεντράκι ή καμπανούλα γεμίστε τα με τον ίδιο τρόπο και παίξτε το ιστορία!! Φυσικά αν δεν έχετε κουπάτ και μ ενα ποτήρι μια χαρά θα κάνετε τη δουλειά σας, απλά καμιά φορά είναι ωραία να ερεθίζεις και το μάτι πριν το στομάχι!}
Υλικά για 16 μηλόπιτες:
▪3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1/4 κ. γλ. αλάτι
▪3 κ.σ. ζάχαρη
▪1 φλ. τσαγιού γάλα
▪1/2 φλ.τσαγιού βούτυρο
▪1 αυγό χτυπημένο
▪σπορέλαιο για τηγάνισμα
Υλικά για τη γέμιση:
▪2 μήλα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
▪1 κ.γλ. κανέλα
▪2 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική
▪100 γρ. καρύδια τριμμένα
▪μέλι και καρύδια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη για λίγη γλυκάδα, το αλάτι και ανακατέψτε.
Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατέψτε πάλι καλά να πάει παντού.
Τέλος ρίξτε το χτυπημένο αυγό και το γάλα και πλάστε να γίνει μια μπάλα. Βάλτε τη ζύμη στο ψύγειο σκεπασμένη για μία ώρα.
Βγάλτε τη ζύμη και ανοίχτε τη αρχικά με τα δάχτυλα.
Στη συνέχεια ανοίξτε το φύλλο με το πλάστη σε πολύ καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Το πάχος να είναι 1/2 εκ.
Κόψτε 32 στρογγυλά πιτάκια με διάμετρο 8 εκ.
Βάλτε στα μισά από 1 κ.σ. γεμάτη γέμιση.
Αλείψτε με ένα έξτρα αυγό τις άκρες γύρω γύρω.
Σκεπάστε με τα υπόλοιπα μισά στρογγυλά και πιέστε γύρω γύρω καλά με ένα πιρουνάκι, να σφραγιστεί η γέμιση.
Βάλτε μπόλικο λάδι σε ένα βαθυ τηγάνι, αφήστε το να ζεσταθεί καλά και τηγανίστε τα πιτάκια μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα πιτάκια σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Υλικά για 16 μηλόπιτες:
▪3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1/4 κ. γλ. αλάτι
▪3 κ.σ. ζάχαρη
▪1 φλ. τσαγιού γάλα
▪1/2 φλ.τσαγιού βούτυρο
▪1 αυγό χτυπημένο
▪σπορέλαιο για τηγάνισμα
Υλικά για τη γέμιση:
▪2 μήλα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
▪1 κ.γλ. κανέλα
▪2 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική
▪100 γρ. καρύδια τριμμένα
▪μέλι και καρύδια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη για λίγη γλυκάδα, το αλάτι και ανακατέψτε.
Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατέψτε πάλι καλά να πάει παντού.
Τέλος ρίξτε το χτυπημένο αυγό και το γάλα και πλάστε να γίνει μια μπάλα. Βάλτε τη ζύμη στο ψύγειο σκεπασμένη για μία ώρα.
Βγάλτε τη ζύμη και ανοίχτε τη αρχικά με τα δάχτυλα.
Στη συνέχεια ανοίξτε το φύλλο με το πλάστη σε πολύ καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Το πάχος να είναι 1/2 εκ.
Κόψτε 32 στρογγυλά πιτάκια με διάμετρο 8 εκ.
Βάλτε στα μισά από 1 κ.σ. γεμάτη γέμιση.
Αλείψτε με ένα έξτρα αυγό τις άκρες γύρω γύρω.
Σκεπάστε με τα υπόλοιπα μισά στρογγυλά και πιέστε γύρω γύρω καλά με ένα πιρουνάκι, να σφραγιστεί η γέμιση.
Βάλτε μπόλικο λάδι σε ένα βαθυ τηγάνι, αφήστε το να ζεσταθεί καλά και τηγανίστε τα πιτάκια μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα πιτάκια σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Περιχύστε με μέλι και καρύδια και απολαύστε τες ζεστές...
Μ' αρέσει!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την πρώτη ευκαιρία θα την κάνω!!!!!!!
Δε θα χασεις Τατιάνα!!
ΔιαγραφήΤο φαντάζομαι! χεχεχεχε
Διαγραφή