Σπαγγέτι μάφινς

{"Τρώτε μακαρόνια, τρώτε μακαρόνια η ποιότης μας σ'όλους σας γνωστή! Τρώνε οι παππούδες, τρώνε και τα εγγόνια, είναι μια απόλαυση σωστή" ακουγόταν στη αγαπημένη μου σκηνή ταινίας, που άνθρωπος τρώει μακαρόνια ,με το Θανάνη Βέγγο... Η σημερινή ιδέα μου ήρθε τη στιγμή που στριφογύριζα το πιρούνι μου μέσα σε μία δίνη λαχταριστής μακαρονάδας. Είπα γιατί να μη κάνω κάτι ατόμικο σε στυλ μάφιν, με σπαγγέτι που τα αγαπάμε και όλοι, μικροί μεγάλοι? Πολύ ωραία ιδέα για απλό σνακ, μια λιγουρίτσα της στιγμής ή και κανονικό γεύμα αφού με δύο μάφινς βγάζεις μία μερίδα άνετα... Μια εύκολη παιχνιδιάρικη και πρωτότυπη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει! Θα γίνει το καλύτερό σας!!Εnjoy...}


















































Υλικά για 6 μάφινς:



▪1 κεσεδάκι γιαούρτι
▪2 αυγά
▪Αλάτι-φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
▪Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά! Εγώ βάζω, τους πάει πολύ)
▪200 γρ Cheddar τριμμένο ή οποιοδήποτε τυρί που λιώνει
▪2 μικρες πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
▪250 γρ σπαγγέτι, βρασμένα
▪Θήκες για μάφιν


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το γιαούρτι, με τα αυγά, λίγο αλατάκι και πιπέρι. Προσθέτω το τυρί, τη πιπεριά και τέλος τα μακαρόνια και ανακατεύω. Μοιράζω το μείγμα στις θήκες για μάφιν, τα πατάω καλά να μην έχουν κενά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20 να ροδισουν καλά. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν! Έτοιμα!

Υ.Γ: Αν θέλετε πιο "ζόρικο" και λαχταριστό αποτέλεσμα προσθέστε 100 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον..Εγώ απλά σήμερα σας πρότεινα μια πιο ελαφριά εκδοχή..Επίσης απ' την άλλη αν θέλετε εντελώς light τη συνταγή αντικαταστήστε το cheddar με ένα light κίτρινο τυρι..

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Best Sellers