Πιτσο-μπισκότα με κρασί..
{ Αλμυρά μπισκότα με γέμιση πίτσας!? Που τα κάνεις μία, άντε δύο μπουκιές! ?"Αυτό είναι! Τα θέλω!" είπα μόλις μου ήρθε η ιδέα και έτρεξα γρήγορα να το γράψω στο σημειωματάριό μου, γιατί άνθρωποι είμαστε και ξεχνάμε! Ανυπομονούσα να ξυπνήσω για να τρέξω στη κουζίνα μου και να αρχίσω τις μαγειρικές! Έφτιαξα τη ζύμη με κρασί ...και από πάνω έβαλα ότι είχα στο ψυγείο...Εσείς φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι σας κάνει κέφι! Δεν είναι η κλασσική ζύμη της πίτσας που όλοι ξέρουμε...Είναι μπισκοτένια, τραγανή και πολύ νόστιμη...Ο ουρανίσκος σας θα κάνει πάρτυ... Όταν στην πρώτη μπουκιά δεις πόσο ωραία δένει αυτή η ζύμη με τα υπόλοιπα υλικά τότε θα αποφασίσεις την επόμενη φορά να διπλασιάσεις την δόση! Θα το φτιάχνετε σε παιδικά πάρτυ, σε μαζώξεις με φίλους στο σπίτι, για κολατσιό, για πρωινό και για ότι εσείς θέλετε..! Enjoy!}
Υλικά ζύμης 10 μεγάλα μπισκότα:
▪1/2 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
▪1/4 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
▪1 αυγό
▪1 κ.γλ. baking
▪1 πρέζα αλάτι
▪αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει) εμένα μου πήρε περίπου 3 ποτήρια νερού
Για τη γέμιση:
▪2 λουκάνικα φρανκφούρτης σε ροδέλες
▪κίτρινο τυρί που λιώνει τριμμένο
▪1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Για τη σάλτσα ντομάτας:
▪5 κ.σ. κέτσαπ
▪1 κ.σ. λάδι
▪1 πρέζα ρίγανη
(Απλά τα ανακατεύω όλα μαζί)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνω το σπορέλαιο, το κρασί, το αυγό, το baking και το αλάτι και ανακατεύω με το σύρμα! Στη συνέχεια προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και πλάθω μέχρι να γίνει μία μαλακή απαλή και λαδένια ζύμη που δε κολλάει στα χέρια.
Χωρίζω τη ζύμη σε 10 μέρη και ανοίγω στρογγυλά μπισκότα με το χέρι , με διάμετρο 8 εκ.
Στο κέντρο του καθενός και αφήνοντας κενό μισό εκατοστό γύρω γύρω βάζω λίγο σάλτσα ντομάτας.
Μετά προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά από πάνω...δηλ.. από λίγο λουκανικάκι, λίγο τυρί και λίγο πιπεριά.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30-35'. Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα χωρίς να χάσουν λεπτό τη τραγανάδα τους (αν υπάρχει τέτοια λέξη)!
Υλικά ζύμης 10 μεγάλα μπισκότα:
▪1/2 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
▪1/4 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
▪1 αυγό
▪1 κ.γλ. baking
▪1 πρέζα αλάτι
▪αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει) εμένα μου πήρε περίπου 3 ποτήρια νερού
Για τη γέμιση:
▪2 λουκάνικα φρανκφούρτης σε ροδέλες
▪κίτρινο τυρί που λιώνει τριμμένο
▪1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Για τη σάλτσα ντομάτας:
▪5 κ.σ. κέτσαπ
▪1 κ.σ. λάδι
▪1 πρέζα ρίγανη
(Απλά τα ανακατεύω όλα μαζί)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνω το σπορέλαιο, το κρασί, το αυγό, το baking και το αλάτι και ανακατεύω με το σύρμα! Στη συνέχεια προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και πλάθω μέχρι να γίνει μία μαλακή απαλή και λαδένια ζύμη που δε κολλάει στα χέρια.
Χωρίζω τη ζύμη σε 10 μέρη και ανοίγω στρογγυλά μπισκότα με το χέρι , με διάμετρο 8 εκ.
Στο κέντρο του καθενός και αφήνοντας κενό μισό εκατοστό γύρω γύρω βάζω λίγο σάλτσα ντομάτας.
Μετά προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά από πάνω...δηλ.. από λίγο λουκανικάκι, λίγο τυρί και λίγο πιπεριά.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30-35'. Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα χωρίς να χάσουν λεπτό τη τραγανάδα τους (αν υπάρχει τέτοια λέξη)!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου