Λευκός φιόγκος
{Ελαφριά και νόστιμα σήμερα...Για τους μακαρονάδες και τους υπόλοιπους που θα γίνουν αφού το φάνε, μια μακαρονάδα με τα αγαπημένα μου φιογκάκια (σαν κορίτσι κι εγώ), που κολλάει πάνω τους η σάλτσα και γίνεται τέλειο!!!Δεν έχει κρέμα γάλακτος, αλλά γιαουρτάκι 2%, γιατί απόλαυση δε σημαίνει απαραίτητα κρέας και λιπαρά στο τραπέζι..}
Υλικά για 2 μερίδες στο τσάκα τσάκα:
▪200 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
▪200 γρ. κεφαλοτύρι ή μυζήθρα ξερή
▪1 φλ. τσαγιού γιαούρτι 2%
▪1 σκελίδα σκόρδο
▪1/3 ματσάκι μαιντανό
▪Λάδι
▪Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα φιογκάκια αλλά δε τα σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λαδάκι και σωτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Το τραβάμε από τη φωτιά και πετάμε το σκόρδο. Εν τω μεταξύ τρίβουμε το τυρί και ψιλοκόβουμε το μαιντανό. Ξαναβάζουνε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα μακαρόνια κατευθείαν από τη κατσαρόλα με ότι νερό βγάλουν στο τηγάνι. Ρίχνουμε το τυρί και αφήνουμε για 2-3'. Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το γιαούρτι και το μαιντανό. Ανακατεύω καλά και σερβίρω με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
Υλικά για 2 μερίδες στο τσάκα τσάκα:
▪200 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
▪200 γρ. κεφαλοτύρι ή μυζήθρα ξερή
▪1 φλ. τσαγιού γιαούρτι 2%
▪1 σκελίδα σκόρδο
▪1/3 ματσάκι μαιντανό
▪Λάδι
▪Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα φιογκάκια αλλά δε τα σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λαδάκι και σωτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Το τραβάμε από τη φωτιά και πετάμε το σκόρδο. Εν τω μεταξύ τρίβουμε το τυρί και ψιλοκόβουμε το μαιντανό. Ξαναβάζουνε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα μακαρόνια κατευθείαν από τη κατσαρόλα με ότι νερό βγάλουν στο τηγάνι. Ρίχνουμε το τυρί και αφήνουμε για 2-3'. Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το γιαούρτι και το μαιντανό. Ανακατεύω καλά και σερβίρω με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου