Χειμωνιάτικη πατατοσαλάτα με μανταρίνι, τυρί που λιώνει και καρύδια.

{ Μια σαλάτα που ξεχωρίζει από τις συνηθισμένες...Η ιδέα της έχει καταγωγή από Πελοπόνησσο, που λόγω της μεγάλης της παραγωγής σε εσπεριδοειδή πολλές φορές παλιά σε σαλάτες η ντομάτα αντικαθίσταται με πορτοκάλι. Εγώ σήμερα σας προτείνω τη δική μου εκδοχή με μανταρίνι. Το κίτρινο τυρί που διάλεξα λιώνει και κολλάει πάνω στη ζεστή πατάτα και γίνεται τέλειο ενώ το καρύδι δίνει την απαραίτητη τραγανή υφή που της χρειάζεται. Μη σας ξενίζει ο συνδυασμός. Η αψάδα του κρεμμυδιού σπάει με το γλυκό του φρούτου και σβήνει μέσα στο ζουμί του. Οι ελιές και το ντρέσινγκ συμπληρώνουν γευστικά την εικόνα δημιουργώντας ένα σύνολο αρμονικό και άκρως ενδιαφέρον. Φτιάχτε τη σε ένα τραπέζι και θα κλέψετε τις εντυπώσεις...Από εικόνα τέλεια, αλλά και η γεύση της είναι το κάτι άλλο! Απ' την άλλη είναι από μόνη της ένα πλήρες γεύμα και θα σε χορτάσει χωρίς να σε βαρύνει όταν θες να "κρατηθείς"  λίγο...
(Tip: συνοδέψτε το ψαρικό ή το κρεατικό σας και δε θα χάσετε!)

























Υλικά για 4 άτομα:

▪2 μεγάλες πατάτες βρασμένες σε αλατισμένο νερό
▪10 ελιές της επιλογής μας
▪1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φετάκια
▪3 μανταρίνια ( τα φετάκια)
▪100 γρ. Κίτρινο τυρί που λιώνει τριμμένο
▪100 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
▪αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Για το ντρέσινγκ:

▪1 κ.σ. μέλι
▪2 κ.σ. χυμό μανταρίνι
▪2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
▪3 κ.σ. ελαιόλαδο
▪λίγο αλατάκι

Εκτέλεση:

Καταρχάς ετοιμάζω το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και ανακινώντας καλά. Το αφήνω στο ψυγείο. Στη συνέχεια παίρνω ένα μπολ και μέσα ρίχνω τις βρασμένες πατάτες κομμένες σε κυβάκια 3 εκ. , τα μανταρίνια, το κρεμμύδι, τις ελιές, το τυρί και τα καρύδια. Αλατοπιπερώνω τη σαλάτα και ρίχνω και λίγη ριγανίτσα! Τέλος ρίχνω και το ντρέσινγκ και ανακατεύω να πάει παντού! Σερβίρω χλιαρή ή κρύα..Συνοδεύει τέλεια όλα τα κρεατικά, ακόμα και τα ψαρικά σας.. 


Best Sellers