Εύκολο ταψάτο ψωμί με μανούρι και λαδορίγανη

{Δε ξεχνώ ποτέ τη γεύση που είχε το κολατσιό από τα χεράκια της γιαγιάς μου. Εβαζε μια φωνή κι εγώ τα παρατούσα όλα κι έτρεχα σπίτι για να φάω...!!Τόσο απλό και τόσο νόστιμο..μια απλή φρυγανισμένη φέτα ψωμιού με αλατάκι, λάδι και ρίγανη. Σήμερα το φτιάχνω by Νίκη..με μανούρι που λατρεύω, γιατί το μέλλον του παρελθόντος είναι εδώ...υπάρχει μέσα μας και θα το αγαπάμε πάντα...και επίσης γιατί μεγάλωσε γερά παιδιά!!}
























Υλικά για ένα μικρό πυρέξ:

▪ 400 γρ. αλεύρι
▪ 250 γρ. χλιαρό νερό
▪ 1 φακελάκι μαγιά
▪ 100 γρ. ελαιόλαδο
▪ 2 πρέζες ζάχαρη
▪ 1 πρέζα αλάτι
▪ 150 γρ. μανούρι σε χοντρα κομμάτια με το χέρι
▪ σουσάμι (προαιρετικά)
▪ αλατάκι και λαδορίγανη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύω με το σύρμα. Περιμένω ένα λεπτό και ρίχνω και το ελαιόλαδο. Αναμειγνύω το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτω κι αυτά. Ζυμώνω με τα χέρια. Θα βγει ένα ζυμάρι που κολλάει. Το βάζω σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω μία ώρα να φουσκώσει. Μετά ρίχνω το ζυμάρι σε ένα πυρέξ το απλώνω με τα δάχτυλα και ρίχνω από πάνω το μανούρι και το σουσάμι. Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30' . Μόλις το βγάλουμε το κόβουμε κομμάτια και ραντίζουμε με λάδι και λίγο αλατάκι και ρίγανη!!

Σχόλια

Best Sellers