Τραγανομπουκιές με φέτα και μορταδέλα
{Είχαμε όσπρια μια μέρα στο σπίτι και ήθελα το κατιτίς μου από δίπλα...Ούτε σκέτη φέτα όμως, ούτε μια σκέτη ελιά. Ανοιξα το ψυγείο κ με ότι είχε μείνει μέσα βγήκαν αυτές οι πεντανόστιμες μπουκιές που θα γίνουν οι αγαπημένες μου από δω και στο εξής...Σίγουρα και οι δικές σας. Ακόμα, είναι τέλειος μεζές για μπυρίτσα ή κρασάκι...}
Υλικά για 20 κροκέτες:
500 γρ. Φέτα
100 γρ. Μορταδέλα ψιλοκομμένη
2 αυγά
2 κ.σ. αλεύρι φαρινάπ
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
αλεύρι για πανάρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τρίβω καλά με το χέρι τη φέτα και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύω πολύ καλά και αφήνω μισή ωρίτσα το μείγμα στο ψυγείο. Έπειτα πλάθω μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιου, τα αλευρώνω και τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν. Τα αραδιάζω σε απορροφητικό χαρτί και τα απολαμβάνω με κρασάκι...πάνε πολύ..
Υλικά για 20 κροκέτες:
500 γρ. Φέτα
100 γρ. Μορταδέλα ψιλοκομμένη
2 αυγά
2 κ.σ. αλεύρι φαρινάπ
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
αλεύρι για πανάρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τρίβω καλά με το χέρι τη φέτα και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύω πολύ καλά και αφήνω μισή ωρίτσα το μείγμα στο ψυγείο. Έπειτα πλάθω μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιου, τα αλευρώνω και τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν. Τα αραδιάζω σε απορροφητικό χαρτί και τα απολαμβάνω με κρασάκι...πάνε πολύ..
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου