Google+ Followers

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Τραχανοκεφτέδες με σάλτσα φέτας

"Τραχανά" ακούς και αγαλιάζει η καρδιά σου..Σκέφτεσαι....σπίτι...χωριό..γιαγιά...μαμά...κρύο...χειμώνας...Εγώ τον καλύτερα τραχανά τον έχω φάει από την αγαπημένη μου γιαγιά Θοδώρα..θυμάμαι τα καλοκαίρια το σπίτι της παντού απλωμένο  με τον ψιλοκοσκινισμένο και χρυσό τραχανά.."Μηηη κάτσεις εκεί,πρόσεχε τον τραχανά". Και όταν γύριζα σπίτι απ το χωριό με φόρτωνε τσάντες και τσαντάκια..Δοκίμασα κάτι νέο για σας..και σας διαβεβαιώ θα ξετρελαθείτε. Εναι ο νοστιμότερος κεφτές που έχετε φάει...τι του λείπει?κ τον τραχανά του έχει..και τη φέτα του, και τη ριγανίτσα του και το δυόσμο.Σταματάω όμως γιατί μου τρέξανε τα σάλια. Πάω να τραγανίσω ένα greek delicatessen κεφτέ!!"





















Yλικά για 22 τραχανοκεφτέδες:

80 γρ. τραχανά ξινό
2 ντομάτες στο τρίφτη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ λάδι
λίγη ρίγανη
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. φέτα τρμμένη με το χέρι
1 κ.σ δυόσμο ψιλικομμένο
αλάτι-πιπέρι
αλεύρι για πανάρισμα

Για τη σάλτσα φέτας:

200 γρ. γιαούρτι
100 γρ. φέτα
1 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο λάδι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνω το λαδάκι και σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτω τη ντομάτα, το τραχανά και λίγο νεράκι (1/2 περίπου ποτήρι του νερού, να σκεπαστεί ίσα ίσα ο τραχανάς) και σιγοβράζω για περίπου 10 λεπτά μέχρι να βράσει και να χυλώσει ο τραχανάς. Λίγο πριν τον σβήσω, ρίχνω και τη ρίγανη. Αποσύρω από τη φωτιά αφήνω να κρυώσει πολύ καλά ο τραχανάς και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή, τη φρυγανιά, τη φέτα, το δυόσμο,το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθω τους κεφτέδες και τηγανίζω ίσα ίσα μέχρι να ροδίσουν. Για τη σάλτσα φέτας ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί δοκιμάζοντας πόσο αλατάκι θέλει ο καθένας και βουτάω εκεί μέσα τους κεφτέδες!!!