Πουά κουλουράκια με κακάο και ελαιόλαδο

Σε ελεύθερη μετάφραση από τα πορτογαλικά το τραγούδι λέει "χορέψτε ήλιε και θάλασσα, θα'χω τα μάτια μου ανοιχτά,αφού στην αγάπη χάνεις και κερδίζεις." Φυσικά και δε με απασχολούσε ο στίχος τότε αφού το μόνο που με ένοιαζε ήταν πότε θα βάλω τη κίτρινη με λευκά πουά λαμπάντα φουστίτσα μου και θα το χορεύω νυχθημερόν.Με αυτόν το ρυθμό ξύπνησα σήμερα και φαίνεται.."Μαμά που είναι εκείνη η πουά μου φούστα?"




Υλικά για 30 κουλουράκια: (υγιεινά και νοστιμότατα)

▪450 γρ.αλεύρι για όλες της χρήσεις
▪50 γρ. κακάο
▪120 ml ελαιόλαδο
▪200 γρ. ζάχαρη άχνη
▪1 αυγό
▪200 ml γάλ φρέσκο
▪15 γρ.  baking powder
▪ξύσμα από μισό πορτοκάλι
▪1/2 κ.γλ κανέλα
▪λίγη κουβερτούρα λιωμένη


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για πιο εύκολα στο μίξερ και τα ζυμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό έως ότου ομογενοποιηθούν καλά. Εγώ τα έπλασα στο χέρι και βγήκαν τέλεια.Αν σας κολλάει η ζύμη προσθέστε λίγο αλεύρι αλλά με φειδώ. Πρέπει να βγει μια μαλακή ζύμη που δε κολλάει όταν πλάθω ένα κουλουράκι. Πλάθω τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλω. Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνω στους 170° για 20-25 '. Τα αφήνω να κρυώσουν και να.σφίξουν.Εν τω μεταξύ λιώνω λίγη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσεχτικά ρίχνω σταγόνες στα κουλούρια. Ετοιμα!!


Καλή επιτυχία!!

Best Sellers