Παγωμένη βελουτέ μήλου με μασκαρπόνε

{Ένα δροσερό γλυκάκι για όλες τις ώρες και όλες τις εποχές αφού το μηλαράκι το βρίσκουμε όποτε θέλουμε!! Η γλυκόξινη γεύση του μήλου σε συνδυασμό με τη βουτυράτη υφή του μασκαρπόνε και τη τραγανάδα του μπισκότου το απογειώνει!!! Προσωπικά από τα αγαπημένα μου γλυκάκια γι αυτό και το μοιράζομαι μαζί σας!! Επίσης είναι πανεύκολο και θα το παίξετε και ιστορία στο επόμενο τραπέζωμα με φίλους!!}





Υλικά για 4 άτομα:

▪4 μήλα μεγάλα καθαρισμένα
▪1/2 λεμόνι (το χυμό του)
▪2 κ.σ. ζάχαρη
▪1 κεσεδάκι τυρί μασκαρπόνε(ή φιλαδέλφια)
▪1 βανιλίνη
▪1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
▪τριμμένο μπισκότο
▪1/2 κ.γλ. κανέλα


Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό(του νερού) γεμάτα, το χυμό λεμονιού και τις 2 κ.σ ζάχαρη. Bράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για 10 λεπτά περίπου. Πολτοποιούμε τα μήλα μαζί με το σιρόπι τους στο μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα βελουτέ. Aφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει. Aνακατεύουμε σε μπολ το μασκαρπόνε με τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά. Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα. Mοιράζουμε την κρέμα μήλου σε ποτήρια και προσθέτουμε μία κουταλιά μασκαρπόνε. Πασπαλίζουμε την κορυφή κάθε ποτηριού με μία γεμάτη κουταλιά τριμμένο μπισκότο και με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.







Best Sellers