Το μαγικό μου φίλτρο
{Η επιστημονική ονομασία του είναι Theobroma cacao και προέρχεται από τις λέξεις θεός και βρώση, δηλαδή το "φαγητό των θεών". Οι σπόροι του χρησιμοποιούνταν και σαν είδος νομίσματος...Τόσο πολύτιμο..
Φορέστε τις ζεστές σας κάλτσες και χουχουλιάστε με ένα ξεχωριστό ρόφημα..Εγώ όποτε με πονάει λαιμός,κεφάλι ή είμαι απλά κουρασμένη..περνάνε όλα..}
Υλικά για 1 κούπα:
▪1 κούπα νερό
▪2 κ.σ γάλα εβαπορέ
▪2 κ.γλ κακάο
▪1 κ.γλ. μέλι (ή περισσότερο..εξαρτάται πόσο γλυκό το θέλετε. Εγώ το προτιμώ ημίγλυκο για να καταλαβαίνω πιο πολύ τη γεύση του κακάο
▪1/2 κ.γλ. κοφτό κανέλα
▪Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
▪1 κ.σ. κονιάκ
▪1 φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Το βάζω σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το σβήνω. Σερβίρω ζεστό και απολαμβάνω..
Καλή επιτυχία!!
Φορέστε τις ζεστές σας κάλτσες και χουχουλιάστε με ένα ξεχωριστό ρόφημα..Εγώ όποτε με πονάει λαιμός,κεφάλι ή είμαι απλά κουρασμένη..περνάνε όλα..}
Υλικά για 1 κούπα:
▪1 κούπα νερό
▪2 κ.σ γάλα εβαπορέ
▪2 κ.γλ κακάο
▪1 κ.γλ. μέλι (ή περισσότερο..εξαρτάται πόσο γλυκό το θέλετε. Εγώ το προτιμώ ημίγλυκο για να καταλαβαίνω πιο πολύ τη γεύση του κακάο
▪1/2 κ.γλ. κοφτό κανέλα
▪Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
▪1 κ.σ. κονιάκ
▪1 φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Το βάζω σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το σβήνω. Σερβίρω ζεστό και απολαμβάνω..
Καλή επιτυχία!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου