Μεσογειακά κουλουράκια με ελιές
{ Υγιεινά, πεντανόστιμα και εύκολα τα σημερινά κουλουράκια. Απλά τυλίξτε μερικά σε λίγο αλουμινόχαρτο και ρίξτε τα στη τσάντα σας για το πιο γευστικό σνακ της μέρας σας.}
Υλικά:
▪1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι και περασμένες στο multi
▪1 κούπα σπορέλαιο
▪1/2 κούπα κρασί λευκό
▪1/2 κ.γλ. αλάτι
▪1 φακελάκι baking powder
▪3 κούπες αλεύρι (πάνω-κάτω)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνω τις ελιές, το σπορέλαιο, το κρασί, το αλάτι και το baking και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι και πλάθω. Θα γίνει μία μαλακή λαδένια ζύμη που πλάθεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάθω μπαστουνάκια και τα ενώνω. Τα αραδιάζω στο ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20 περίπου λεπτά.
Υλικά:
▪1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι και περασμένες στο multi
▪1 κούπα σπορέλαιο
▪1/2 κούπα κρασί λευκό
▪1/2 κ.γλ. αλάτι
▪1 φακελάκι baking powder
▪3 κούπες αλεύρι (πάνω-κάτω)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνω τις ελιές, το σπορέλαιο, το κρασί, το αλάτι και το baking και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι και πλάθω. Θα γίνει μία μαλακή λαδένια ζύμη που πλάθεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάθω μπαστουνάκια και τα ενώνω. Τα αραδιάζω στο ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20 περίπου λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου