Κολπατζού χορτόπιτα με φέτα

{ Τέλη Οκτώβρη και τα άγρια χόρτα αρχίζουν σιγά σιγά...Ζοχοί, ραδίκια, λαγόψωμα, παχολάχανα, αρωματικές καυκαλίθρες και άλλα. Θησαυρός αν αναλογιστείς ότι είναι τσάμπα και φουλ στη βιταμίνη και τα αντιοξειδωτικά!Πόσο ευχαριστώ τη μαμά μου που μ έχει μάθει από μικρή να τα αναγνωρίζω, να τα μαζεύω αλλά και να τα τρώω. Μπορώ να πω ότι είναι η σαλάτα που βγάζω σχεδόν όλο το χειμώνα μου...Λοιπόν αλλιώτικη η σημερινή πιτούλα...Χωρίς πλάστη και ακρίβεια στο φύλλο! Ακολουθήστε τα τρικς μου και ξετρελαθείτε! Ακολουθούν φώτο για κάθε βήμα..Αν τη κάνετε μια φορά ,οι επόμενες θα είναι παιχνιδάκι!! }
























Υλικά για τη γέμιση:

▪400 γρ. άγρια χόρτα βρασμένα και ψιλοκομμένα
▪3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
▪1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
▪250 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
▪αλάτι-πιπέρι


Για τα φύλλα:

▪400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
▪150 γρ λιωμένο βούτυρο για το άνοιγμα των φύλλων
▪αλάτι

Εκτέλεση για τη γέμιση:

Σε ένα τηγανάκι σοτάρω τα κρεμμυδάκια με λίγο λαδάκι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα χόρτα, τα φέρνω μια βόλτα ρίχνω κ τον άνηθο και σβήνω. Τελος βάζω και τη φέτα, λίγο αλατάκι, πιπεράκι και έτοιμη η γέμιση. 

Εκτέλεση για τη ζύμη:

Φτιάχνω ένα απλό ζυμαράκι με το αλεύρι, μία πρέζα αλάτι και το χλιαρό νερό. Το χωρίζω σε 3 μπαλάκια και ανοίγω το καθένα με τα δάχτυλα και το λιωμένο βούτυρο. Τα χέρια μου πρέπει να είναι συνεχώς βουτυρωμένα και να γλιστράνε πάνω στο φύλλο . Έτσι θα ανοίγουν εύκολα τα φύλλα μας και βγει τραγανή και νόστιμη η πιτούλα μας.) Να έχουν πάχος 1/2 εκ.


Στη συνέχεια βάζω φύλλο- γέμιση- φύλλο- γέμιση- φύλλο. Το ένα πάνω στο άλλο.


























































Μετά πιάνω τα 4 σημεία της πίτας σταυρωτά. 















Την αναποδογυρίζω και την απλώνω πάλι με τα δάχτυλα.















Ετσι ανακατεύονται φύλλα και γέμιση σε ένα. Αν τρυπήσει δε μας πειράζει καθόλου γιατί αυτή είναι η ομορφιά αυτής της πίτας. Τα εκτεθειμένα σημεία τραγανίζουν πιο πολυ και γίνεται μαγική!

Ψήνω στους 180° στις αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Best Sellers