Τραχανάς στο τηγάνι με λάχανο και κοτόπουλο

{Τραχανάς...ένα παραδοσιακό αλλά καραμοντέρνο ζυμαρικό. Η Ελλάδα είναι η πρώτη διδάξασα στην παρασκευή και την χρήση του παραδοσιακού τραχανά και αναμφίβολα διεκδικεί τον τίτλο της χώρας με τη μεγαλύτερη ποικιλία ειδών. Ποιος δε γύρισε φορτωμένος απ το χωριό σαν το Χατζηχρήστο στις ελληνικές ταιινές? Προχτές στο σούπερ μάρκετ βρήκα μέχρι ολικής άλεσης, οπότε αν είστε δύσκολοι θα σας "πιάσει" όλους!! Τα παλαιότερα χρόνια η διατροφή μας, βασίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτό το εξαιρετικά θρεπτικό ζυμαρικό και δικαίως, οπότε σήμερα τον βγάζω από την λήθη και την αφάνεια και τον κατατάσσω πια στα «γκουρμέ» ζυμαρικά, γιατί δεν τρώγεται μόνο σουποειδώς...Αμ πως!!}
























Υλικά για 4 μερίδες:

▪120 γρ. τραχανά ξινό
▪2 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
▪1 κρεμμύδι μέτριο ψικολομμένο
▪100 γρ.  λάχανο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
▪2 κ.σ. λάδι
▪1 κ.σ. λεμόνι
▪1 στήθος κοτόπουλο σε μπουκίες
▪αλάτι-πιπέρι
▪λίγη καπνιστή πάπρικα( προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι ψήνω τις μπουκιές κοτόπουλο τις οποίες έχω ελαφρώς λαδώσει και αλατίσει. Τις αφήνω στην άκρη.

















2) Μέσα σε νερό που βράζει ρίχνω το τραχανά και τον αφήνω 3-4 λεπτά. Τον σουρώνω αμέσως.


















3) Τώρα σε ένα τηγάνι ρίχνω τις 2 κ.σ. λάδι και σωτάρω το κρεμμύδι, το καρότο και το λάχανο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. 

















Ρίχνω και το κοτόπουλο και συνεχίζω το σωτάρισμα. Στο τέλος ρίχνω και τον τραχανά. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το λεμόνι (και τη πάπρικα αν θέλω). Ανακατεύω όλα μαζί, αλατοπιπερώνω αναλόγως τα γούστα μου και σερβίρω.

Σχόλια

Best Sellers