Μανιταρόπιτες με κασέρι και πιπεριά φλωρίνης

{ Η μεστή γεύση τους ώρες ώρες μοιάζει τόσο με αυτή του κρέατος, και τα γήινα αρώματα που βγάζουν καθώς μαγειρεύονται στο τηγάνι είναι ίδια με αυτή του φθινοπωρινού δάσους. Με τις πρώτες ψύχρες πεθύμησα μανιτάρια και είπα να τα αγκαλιάσω με τραγανό φυλλαράκι...Θα μυρίσει το σπίτι σας φθινόπωρο...}










Υλικά για 4 ατομικές μανιταρόπιτες(τρώνε και 6 άνετα):

4 φύλλα χωριάτικα
ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων

Για τη γέμιση:

400 γρ. Μανιτάρια πορτομπέλο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά φλωρίνης ψητή από βάζο ψιλοκομμένη
1/2 φλ. του καφέ λευκό κρασί
100 γρ. Κασέρι τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1/2 φλ. Τσαγιού γάλα
2 αυγά
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση για τη γέμιση:

Σε ένα τηγάνι ρίχνω λίγο λαδάκι και σοτάρω τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν . Θα πάρει περίπου 8-10'. Λίγο πριν τα σβήσω ρίχνω το κρασάκι και αλατοπιπερώνω. Αποσύρω από τη φωτιά μετά από 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Επειτα ρίχνω το μαιντανό και τη πιπεριά. Σε ένα άλλο μπολ έχω χτυπήσει τα αυγά με το γάλα , το τυρί και αλατοπίπερο και τα ενώνω με το μείγμα των μανιταριών. Έτοιμη η γέμιση.

Συναρμολόγηση:

Παίρνω τα φύλλα, τα λαδώνω με το πινέλο ένα ένα και τα βάζω το ένα πάνω στο άλλο. Στη συνέχεια τα κόβω στα 4, κι έτσι θα έχω 4 τετραπλά φύλλα.














Μετά μοιράζω στο κέντρο τους τη γέμιση.












Επειτα αρχίζω να τα διπλώνω γύρω γύρω σαν φάκελο ένα ένα φύλλο βρέχοντας με τα δαχτυλα γύρω γύρω για να κολλάει καλά το επόμενο.

















Τα ραντίζω λίγο με νεράκι και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 50' να ροδίσουν καλά.

Best Sellers